Zomervakantie voor mompreneurs: kwestie van plannen

Er is een reden dat mom voor preneur (van entrepreneur – ondernemer) komt. Want ‘in the end’ gaan onze kids altijd voor. Punt.

Nu al zomerstress? Want hoe moet dat met je bedrijf terwijl je rondrennende en gillende kids hebt? Ten eerste relax! Want we kunnen dus lekker zelf onze tijd inplannen.

Deel uren duidelijk in en mee!

En daar zit ‘m ook de oplossing in: plannen. Ik deel mijn uren duidelijk in en deel die ook mee aan mijn kids. Zodat die precies weten wat te verwachten (lang leve de autisme in ons huishouden, dat plannen zit er al redelijk in).

Werkblokken en kidsblokken

Voorbeeldje van mijn tijdschema in de vakantie:

 • 6.30 even een half uurtje yoga, journallen, instagrammen
 • 7.00-8.00 met een lekkere cappuccino bloggen en social media posts schrijven en inplannen/delen
 • 8.00 u. ontbijten met mijn early bird dochter (die van 14 ligt nog wel even)
 • 8.45-10.30 werken: of voor klant schrijven of aan m’n branding werken (website bijhouden, workshop uitschrijven….)
 • 10.30-11.15 koffie met de kids (ok ontbijt voor die oudste die net uit bed is gerold)
 • 11.15-12.30 verder werken
 • 12.30 KIDS TIME
 • 18.00 koken en op social media posts reageren
 • 19.00-20.30 werken
 • Filmpje met de kids. Of een spelletje of nog even wat dan ook

Tips voor hele drukke mompreneurs

Wat mij absoluut helpt om 48 uur in een dag te krijgen (ook buiten de vakanties om)

 1. Stel prioriteiten. Wat moet echt gebeuren. Stofzuigen of een nerf-gevecht – dat is toch geen keuze? Kan de administratie ook na de zomervakantie? Lekker doen.
 2. Op zondagmiddag is plan-de-rest-van-de-week. Gedetailleerd uitgeschreven voor mezelf in m’n planner. Voor de kids op een A3 waarop alle dagen in de week staan plus de tijdsblokken voor werk en leuk op de koelkast.
 3. Koop ik ze wel eens om? Yup. Heb ik een super crazy day dan geef ik ze wel eens een cadeautje. Nou en?
 4. Kids extra geld laten verdienen voor de vakantie door ze wat klusjes te laten doen. En dan niet zeuren om de kruimels onder de bank die niet zijn opgezogen.

Iets langer

Nu zijn mijn kids inmiddels 12 en 14, dus ja het wordt steeds makkelijker, maar ook kids van 12 en 14 willen graag vermaakt worden J en gewoon leuk vakantie hebben met hun mama natuurlijk ;). Toen ze 8 waren had ik werkblokken van een uur, afgewisseld met een uur iets leuks met hen doen. Die werkblokken zijn inmiddels wat langer.

Het belangrijkste is: wees een beetje flexibel. Aan de hand van een goede planning krijg je een beter inzicht in en overzicht van je taken. En overzicht creëert ruimte. In je hoofd en dus in je schema. Ruimte die flexibiliteit geeft. Dus plan. Schuif. En geniet. Van al je uren!

Nadine