Easy Peasy Strategie

Strategie 2019

Je strategie past op ’n A4t-je

Elk jaar rond Oud & Nieuw zie je de posts weer voorbijkomen over het oude jaar afsluiten, doelstellingen voor het nieuwe jaar zetten en iets met strategie en planning… Je bent al gestrestst nog voor je goed en wel met je nieuwe ondernemersjaar begonnen bent. En dat is echt nergens voor nodig.

Wiel uitvinden

Nadenken over de doelen van je bedrijf in het nieuwe jaar zijn zeker handig. Zo niet noodzakelijk voor niet alleen de groei van je bedrijf, maar überhaupt ook voor het voortbestaan. Maar dat wil niet zeggen dat je elk jaar het wiel opnieuw hoeft uit te vinden.

Succesvol(ler) nieuw jaar? Kwestie van kijken wat er het afgelopen jaar wel werkte en wat niet (en daar dan lering uittrekken): succes gegarandeerd voor het komende jaar.

Moet je dan niet elk jaar grootse en nieuwe plannen hebben? Welnee. Loopt je bedrijf lekker? Top. Borduur gewoon lekker verder op de ingeslagen weg. Da’s namelijk ook een plan. Niets mis mee.

Driedelig boekwerk

Heb je wel nieuwe wensen? Grootse plannen? Kwestie van opschrijven en bekijken wat je nodig hebt om die uit te laten komen. Niet uitgebreid in een driedelig boekwerk. Gewoon op een A4-tje. Punt. In Excel of als je meer crea Bea bent, ga je lekker los op je mood board. Favoriete muziek op de achtergrond en gaan met die banaan.

 Doe niet te moeilijk

Succesvol nieuw jaar plannen? Doe vooral niet te moeilijk.

  1. Kijk wat je leuk vindt – Wat wil je dit jaar nog meer of nieuw gaan doen?
  2. Hoe je dat kan uitbreiden (als je dat wilt) – Wat heb je nodig om dat te bereiken? Mensen, kennis, expertise, Social Media?
  3. En leer van je fouten – Wat ging er vorig jaar niet goed en waarom. Kan je dat anders doen?

En that’s it. Geen webinar voor nodig, geen vijfdelige FB serie, geen boek van een of andere goeroe. Gewoon een velletje papier, een potlood en je gezonde verstand.

Happy communicating! Nadine