Wat en waarom je moet automatiseren als eenmanszaak

🏖️ 👊🏻 Lekker zandkastelen bouwen, terwijl je bedrijf ondertussen doorgaat? Automatiseer! Dat is niet alleen voor ‘grote jongens’ 👨‍💼. Wat en waarom zou je moeten automatiseren als eenmanszaak.

Automatiseren klinkt misschien als een jeuk woord. Maar daar is niets van waar. Dat jeuk woord is het toverwoord voor lekker op het strand liggen 🏖️ terwijl je bedrijf gewoon doorgaat. Ook als je niet een zogenaamde ‘grote jongen’ bent, maar een enthousiast meisje 💃🏻 zonder 100 man personeel.

Wat ik automatiseer
  • 💳 Wil je een werkboek kopen, cursus volgen of mastermind. Ik voeg gewoon een betaallink of button toe. Ik gebruik PlugnPaid via AppSumo, maar er zijn nog tal van andere – niet dure opties. Let ook zeker op de aanbiedingen die regelmatig langskomen.
  • 📅 Lekker vooruitplannen voor je IG en crossposten naar FB. Er is zowel een gratis als betaalde versie.
  • 🤝🏻 (Online) afspraken en coaching sessies. Ik gebruik Calendly gekoppeld aan mijn Agenda. Zo kunnen mensen op hun gemak een tijdstip plannen in mijn agenda, zonder dat ik daarbij aanwezig hoef te zijn. Zowel gratis als een betaalde optie mogelijk.
  • 👋🏻 FB Messenger reactie als mensen via mijn FB-pagina een vraag stellen. Kan ik rustig doorgaan zandkastelen te bouwen en op mijn dooie gemak reageren als ik daarmee klaar ben. Ik gebruik ManyChat voor deze FB bot.

Heb je dit binnen 1 uur geregeld? Nee. Het is wel handig dat je je een ochtend verdiept in wat er allemaal mogelijk is – wat jij nodig hebt – en hoeveel het eventueel kost.

Reken eens uit

Reken voor de lol maar eens uit hoeveel tijd je bezig bent met je social media, reageren op klanten, facturen uitsturen. En als je dat nou eens vermenigvuldigt met je uurloon? Dan is een betalingsapp van $49,- eigenlijk een koopje als je ziet wat voor tijd en dus geld het je nu kost!

Wat kan jij makkelijker maken voor jezelf? Wat levert je tijd en dus geld op? sNiet alleen tijdens de vakantie maar ook nu?

Veel plezier met zandkastelen bouwen 🏰 🧡 Nadine

ps Is je zichtbaarheid maar mwêh? Terwijl je echt flink je best doet? Kom dan naar de Mastermind Find your Words – Get more Clients. 9 juli 2019. Inschrijving sluit 2 juli! Info en boeken: Find your Words.