The Typewriter


Contact

Groot geworden tussen inkt en papier

Hey! Top dat je mijn website hebt gevonden en wilt weten wie The Orange Typewriter nu precies is. Achter het cartoontje schuilt Nadine van Lierop. Mijn roodoranje haar geeft precies weer wie ik ben: altijd enthousiast, met zoveel passie dat ik soms bijna barst, creatief en met het energieniveau van Tijgetje. Waar ook ter wereld.

Wat ik het liefst doe? Woorden geven aan andermans passie, enthousiasme en kennis. Of mede-ondernemers inspireren en helpen die woorden zelf te vinden en schrijven. De ene keer in het Engels, de andere keer in het Nederlands.

Geschiedenis van The Orange Typewriter

Acht jaar oud maakte ik al mijn eigen tijdschriften (10 cent per stuk, 25 cent bij een abonnement). En eigenlijk ben ik nooit meer opgehouden met schrijven. Ik ben letterlijk opgegroeid tussen de typemachines en drukpersen. Met grootouders die een typschool hadden en een vader met een offset drukkerij, was een studie journalistiek en vormgeving onvermijdelijk.

De grens over

Gespecialiseerd in buitenlandse betrekkingen en magazine vormgeving op de School voor Journalistiek in Utrecht, startte ik als artdirector bij de internationale tijdschriften divisie van Reed Business Information (toen Elsevier). Na vijf jaar ‘riep’ de wereld en verhuisde ik naar Duitsland samen met mijn echtgenoot, waar ik mijn grafische carrière voortzette als freelance designer.

Drie jaar later keerden we (keer 2) terug naar Nederland. Waar ik verder ging voor Reed Business Information als projectmanager voor hun internationale, medische tijdschriften tak. Nadat dit project was afgerond, ben ik als communicatiespecialist bij TNT Express (nu FedEx) gestart. Creëren van beelden werd creëren van woorden.
Weer vijf jaar verder bleek de roep uit het buitenland opnieuw niet te weerstaan en verhuisden we naar Amerika. Trouw aan de internationale community gaf ik daar Engelse les aan non-native English speakers voor de U.S. Army. Jezelf verstaanbaar kunnen maken is alles.

Terug in Nederland vertaalde ik mijn passie voor mensen en woorden naar een functie als bestuurslid voor zowel een lokale stichting als voor de landelijke Jeugdreuma Vereniging Nederland. Waarbij ik woorden creëer om niet alleen hun bereik te vergroten, maar ook om te zorgen voor een betere binding met hun achterban.

Regelmatig gevraagd als tekstschrijver en adviseur, was het niet meer dan logisch om daarnaast mijn eigen communicatiebureau te starten. Nu help ik Nederlandse bedrijven om over de grens te communiceren met de juiste tekst voor het juiste land, vertaal ik de passie en kennis van ondernemers naar woorden en inspireer en enthousiasmeer ik ondernemers hun eigen unieke teksten te schrijven. Want dat is namelijk helemaal niet zo moeilijk!

De naam verklaard

De liefde voor schrijven en de link naar mijn familiegeschiedenis komt terug in de woorden ‘The Typewriter’. ‘Orange’ staat niet alleen voor Nederland maar ook mijn persoon: energiek en enthousiast met dito haar. De naam is in het Engels omdat ik een enthousiaste globetrotter ben en dus ook graag buiten Nederland speel :). En ‘Passion for Words & People’… dat zijn de twee dingen waar ik het meest enthousiast van word. Maar dat was na het lezen van deze tekst vast wel duidelijk ;).

Ik kijk ernaar uit jou woorden te geven!

Nadine

Nadine van Lierop


Oprichter van The Orange Typewriter

Orange Services

Text

Van nieuwsbericht tot informatief document. Uw passie en kennis vertaalt.

Geef je teksten powerrr

Translations

A good translation is more than text in a different language.

Connect abroad

Advies

Weet op welke manier potentiële klanten te bereiken en raken.

Verbreed je bereik

Contentmanagement

Voor online teksten en beheer. Get Connected.

Wees zichtbaar online