The Typewriter


Contact

Groot geworden tussen inkt en papier

Hi! Top dat je mijn website hebt gevonden en iets meer wilt weten over The Orange Typewriter. Mijn naam is Nadine van Lierop en ik ben The Orange Typewriter.

Ik ben internationaal communicatiespecialist waarbij ik bedrijven help met het goed communiceren van hun product in het buitenland en help entrepreneurs met teksten, advies en training.

Geschiedenis van The Orange Typewriter

Acht jaar oud maakte ik al mijn eigen tijdschriften (10 cent per stuk, 25 cent bij een abonnement). En eigenlijk ben ik nooit meer opgehouden met schrijven. Ik ben letterlijk opgegroeid tussen de typemachines en drukpersen. Met grootouders die een typschool hadden en een vader met een offset drukkerij, was een studie journalistiek en vormgeving onvermijdelijk.

De grens over

Gespecialiseerd in buitenlandse betrekkingen en magazine vormgeving op de School voor Journalistiek in Utrecht, startte ik als artdirector bij de internationale tijdschriften divisie van Reed Business Information (toen Elsevier). Na vijf jaar ‘riep’ de wereld en verhuisde ik naar Duitsland samen met mijn echtgenoot, waar ik mijn grafische carrière voortzette als freelance designer.

Drie jaar later keerden we terug naar Nederland. Waar ik door Reed Business Information gevraagd werd als projectmanager voor hun internationale, medische tijdschriften tak. Nadat dit project was afgerond, ben ik als communicatiespecialist bij TNT Express (nu FedEx) gestart. Ik miste het schrijven :).

Vijf jaar later bleek de roep uit het buitenland opnieuw niet te weerstaan en verhuisden we naar Amerika. Trouw aan de internationale community gaf ik daar Engelse les aan non-native English speakers voor de U.S. Army.

Terug in Nederland bleef ik mijn communicatievaardigheden inzetten voor goede doelen. Als bestuurslid voor zowel een lokale stichting als de landelijke jeugdreuma vereniging, gebruik ik mijn kennis van communicatie niet alleen om hun bereik te vergroten, maar ook een betere band te krijgen met hun achterban.

Regelmatig gevraagd als tekstschrijver en adviseur, was het niet meer dan logisch om daarnaast mijn eigen communicatiebureau te starten.

De naam verklaard

De liefde voor schrijven en de link naar mijn familiegeschiedenis komt terug in The Typewriter. Orange staat niet alleen voor Nederland maar ook mijn persoon: energiek en enthousiast. De naam is in het Engels om mijn internationale expertise te verwoorden, maar ook omdat ik een enthousiaste globetrotter ben. The Orange Typewriter – Passion for Words & People.

Nadine van Lierop


Oprichter van The Orange Typewriter

Orange Services

Text

Van nieuwsbericht tot informatief document. Uw passie en kennis vertaalt.

Geef je teksten powerrr

Translations

A good translation is more than text in a different language.

Connect abroad

Advies

Weet op welke manier potentiële klanten te bereiken en raken.

Verbreed je bereik

Contentmanagement

Voor online teksten en beheer. Get Connected.

Wees zichtbaar online