Beter gevonden worden? Ga bloggen!

Beter gevonden worden op internet? Zichtbaarder worden op social media? En dus meer klanten krijgen? Ga bloggen!

Een goede blog is meer dan zomaar een leuk verhaaltje! Een goede blog is de manier om:

  1. Beter gevonden te worden door Google.
  2. De manier om meer traffic van je social media naar je website te krijgen.
  3. Meer klanten te krijgen.

Google up

Als je regelmatig nieuwe info plaatst op je website beloont Google dat door je hoger in de zoekresultaten te laten uitkomen. Je laat namelijk zien dat je een levendige website hebt. Voor Google van wezenlijk belang. Want als er nooit iets nieuws gebeurd op je website, hoe relevant kan je website dan nog zijn? Vaak nieuwe informatie plaatsen ziet Google als bewijs dat je een actuele website hebt met relevante informatie voor z’n bezoekers. Resultaat: hogere plek in Google ranking.

Meer traffic

Vaak bloggen betekent vaak nieuwe content voor je social media. Handig niet alleen voor je ranking daar, maar – als je je blog goed promoot – ook om meer traffic te genereren naar je website. Let op: Niet 1 op 1 je blog in Facebook of LinkedIn zetten dus. Maak een kort berichtje voor je social media posts met enkele kernpunten uit je blog en plaats die met een link naar de blog op je website.

Meer klanten

Maar je blog doet meer. Een goede blog helpt ook bij je klantenbinding. Door een leuk verhaaltje? Nee. Vergis je niet. Een blog over hoe leuk je hond laatst deed, levert niets op. Een blog over hoe jij je droomvakantie hebt gehad omdat je zo’n goed jaar had ook niet! In een goede blog laat je zien:

  1. De mens achter je bedrijf. Klanten willen weten wie je bent. Waarom je doet wat je doet. Die passie delen, dat kun je perfect laten zien in een blog.
  2. Een goede blog geeft je de mogelijkheid om tips en tricks te delen. Op een persoonlijke manier.
  3. Credibility. Mensen vertrouwen meer op creatieve content dan op advertenties.

Ga bloggen

Begin met schrijven. Tekstueel zijn er veel minder regels. Jouw blog, jouw woorden, jouw stijl, jouw business. Laat de mens achter je bedrijf zien, deel kennis waar je klanten wat aan hebben, geef een kijkje in je keuken. Bloggen is de manier om je website hoger in de Google ranking te krijgen en om meer lezers aan te trekken en die om te zetten in volgers en dus klanten.

Happy communicating.

Hulp nodig bij het bloggen? Workshop Easy Peasy Bloggen