Hoe schrijf je een tekst

Altijd last van een writer’s block? Vraag je je af ‘Hoe schrijf je een tekst’. Zonder twee flessen wijn nodig te hebben om los te komen of ter inspiratie? Een tekst die wel wordt opgemerkt en gelezen op social media? En niet alleen door je moeder?

De magische formule

Relax! Het schrijven van een goede tekst is makkelijker dan je denkt. En het helpt niet alleen jou om snel iets goeds op papier te zetten, het helpt ook lezers te krijgen, die om te zetten in volgers en vervolgens in klanten!

De truc? De 5 w’s en 1 h: wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe. Dit is de basis van elke goede tekst. Of het nou gaat om je nieuwste blog, een tekst voor je website of een FB ad. Hoe je dat doet? Laat het me uitleggen in deze video:

Waarom?

Elk bericht moet namelijk gelijk duidelijkheid geven. Iedereen heeft het altijd druk, de news feed in je social media is niet bij te houden. En in die chaos heb je 1,5 seconde de tijd om de aandacht te vangen op social media en 6-7 seconde met je website. Intrigerende vage stukjes zit niemand op te wachten. Wees in 1x duidelijk waar je bericht over gaat!

Dus:

  • Wie – Voor wie is je bericht bedoelt?
  • Wat – Waar gaat je bericht over?
  • Waar  – Waar vindt je event of cursus plaats? Waar kan ik je product kopen?
  • Wanneer – Wanneer vindt het plaats
  • Waarom – Waarom moet je klant jouw dienst of product kopen? Wat heeft ie eraan? Rol elk argument uit in een aparte alinea.
  • Hoe – Niet alleen hoe kunnen mensen zich aanmelden/iets kopen e.d. Maar ook ‘hoe ziet jouw cursus er bijvoorbeeld uit.

Happy communicating 🙂 Nadine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *